2011-09-01

Systemstrul uppdatering

Idag fick jag en lapp med trist info. De ska in i lägenheten d 7/9 för att byta ut data/tv uttaget i väggen. Och tydligen kan jag inte få något bredband förrän det är fixat. Det stod att då kan man beställa. Så 2 v till i ingenmansland. :(

TV skulle man kunna kanalsöka igår kväll, men inte då. Så, fortfarade utan den också. Men då tittde jag på David Copperfield i stället. Jag har några band med honom.

Nu har jag besökt Expert igen. Om telefoner. Men nu är jag frustrerad för igår försökte jag koppla upp mig på Comviqs bredband som jag hade en dagssurf på. Men inte kom jag in på internet på det heller. Fast de surfar ju på telias nät så..... men jag har kollat i alla fall.

Killen på affären sa att om jag vill ha skype på mobilen så måste jag ha 3:s mobila bredband. iPone eller Android telefon. MEN, funkar det hemma i min lägenhet??? Därom tvistar de lärde. Det kostar mig 250:- att ta hem en sticka från 3 för att testa.

Kanske jag ska ringa 3 direkt? Då borde jag ha full ångervecka. Tror jag.

NatureFootstep.com7 kommentarer:

 1. Allt låter himla trist! Tänk att de inte kunde börjat med detta tidigar. Tänk om någon sköter sitt jobb hemifrån och ingenting fungerar!

  SvaraRadera
 2. De bytte ju TV/Datasystem till Telia hos oss i vintras. Men TV:n fungerade ända tills bytesdagen, även om bilden var något sämre. Men nätet skulle jag bli utan ca 3-4 veckor. Det var då jag köpte Telias mobila 3G-bredband (sticka) i stället. Inga problem med det. Fungerar skapligt bra för mig, som jag skrivit tidigare. Och ändå visste jag ingenting om sådant förut. Hoppas du får rätsida på allt strul!

  SvaraRadera
 3. Synd att husvärdar inte kan vara tydligare från början så folk verkligen vet vad som kommer att hända.

  Det måste ju kännas besvärligt nu, men det verkar vara så att de måste uppgradera för att allt nytt som kommit, HD m.m. verkligen skall fungera fullt ut.

  Jag har Bredband via fiber redan.

  SvaraRadera
 4. Jag har nu Tele2 3G mobilt bredband. Det fungerar bra om det är få andra ute i cyberrymden men när folk börjar vakna till sjunker hastigheten katastrofalt. Din fotoblogg för att ta ett tydligt exempel blir då hopplöst seg att få fram. Man hinner städa läghenheten under tiden!

  SvaraRadera
 5. Telia 3G fungerar precis som BeBest beskriver. Jag har ju gott om tid, och inga stora datamängder åt gången.

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen konstigt att det görs så "maffig" reklam på TV m.m. om mobilt bredband, när nästan alla man hör talas om har stora problem. Inte heller säljarna säger sanningen! Det verkar ju inte fungera särskilt tillfredsställande! Falsk marknadsföring tycker jag!

  SvaraRadera
 7. Ja, arbetar man mycket med datorn med stora filer m.m., så är mobilt inget vidare. För lilla mig räcker det iaf., även om jag blir frånkopplad ibland när det är mycket trafik. Men det är bara att ansluta igen ... omedelbart. Skulle reklam vara RELEVANT så skulle det bli svart i rutan i reklampauserna! *ler

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography