2011-08-28

Att såga av....

...den gren man sitter på.

Om man bara tjänar 500 :- idag så gör det väl inget om man svälter imorgon. Vadå svälter??
Visst kan man äta upp den sista fisken. Det kommer väl nya imorgon? Eller??
Och skogarna, och alla fåglar som skjuts. Dom kan väl inte ta slut. Det finns ju massor.

Att vi numera äter upp fisken på andra sidan klotet och 1000 m djup spelar väl ingen roll. Vi har ju RÄTT att äta nyttig fisk. Men när den sista är uppäten då? Ja, det är ju inte deras sak. Fiskarna får väl föröka sig.

Och inte kan man begränsa den ökande folkmängden heller. Jag menar så maten räcker längre. Då får man genast på skallen att man vill döda alla nyfödda. Vad trött man blir. Snacka om att ta illa vid sig, så man måste använda sådana slagträn för att försvara sin dumhet. (Det var inte länge sedan jag fick höra det)

Ungefär så är väl den vanligaste uppfattningen.

Ja, men när fisken och skogarna mm är borta så är ju problemet löst. Då spelar det ingen roll att yrkesfiskarna får bidrag. Det blir ingen fisk i alla fall. Men det gör väl inget, de kan ju vara ute och dra sina nät i alla fall och få sina pengar. Att näten är tomma....än sedan. Huvudsaken att de fiskar.
 Fast, sådant kan ju inte hända, eller?

Men.........hur går det med dom som har RÄTT att äta den nyttiga fisken????
Oj, där la min hjäna av. Ville inte vara med längre. :(

NatureFootstep.com

3 kommentarer:

 1. Ja du, har resonerat så länge och vissa tycker jag är hård som inte vill bidra med pengar till svältande barn och liknande längre. Vi är ju redan FÖR många och fortsätter bara att bli fler så jag har sagt stopp. Bidrar inte heller till vissa forskningar eftersom jag är trött på att människor inte "får" dö längre, vi ska helst leva i evighet. För det är ju sååå sorgligt att mista någon närstående. Det är ju självklart att det är sorgligt men det är också en del av LIVET!!! Alla katastrofer som händer tror jag är Moder jords sätt att säga att Tellus är överbefolkad men det är inte många som fattar det eller så förnekar de det. Balansen är nu icke existerande och så kommer det att förbli och säkert bli ännu värre med fler utrotade arter, hungersnöd och lidande...

  SvaraRadera
 2. ja så är det. Men de tror nog att om de blundar så försvinner problemen. :(

  SvaraRadera
 3. Ja, ni har bara slagit lite lätt på ´spiken´ ni båda. Man kan ju fråga sig med vilken rätt människan har att utbreda sig på allt övrigt levandes bekostnad. Från början var det ju ett sätt att skaffa barn, så de kunde bidra till farföldrars försörjning : m.a.o. kapitalism (pyramidspel)som är roten till allting. Andra ´ismer´ är inte bättre de heller. Så samhället skulle fungera bättre med SUNT FÖRNUFT. Att människans liv är heligt på en urgammal läkared och rent bibliskt ursprung. Du skall icke dräpa! : heter det, men den urprungliga betydelsen talar man tyst om. Där står det .... din närmaste granne (ungefär), i övrigt var det fritt fram att slakta vem som helst. Politik är för allvarligt att lämnas över i politikers förvaltning. De gamla grekerna/romarna hade ett ´de vises råd´, och det är nog fortfarande en bra idé. ...kanske?
  Veckan börjar bra sade han, som skulle hängas på en måndag. Och vi har regn och åska! *ler Ha det så bra trots allt. Skönt att få lufta sina innersta tankar ibland!

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography