2011-05-06

det doftar gott....

... ute nu. Häggen är i full blom.

Men tyvärr gick Magnoliorna förlorade i hagelskur och snöfall. Jag var och kollade igår och de är alldeles brunfläckiga istf vita resp rosa. :(NatureFootstep.com

16 kommentarer:

 1. Visst doftar det gott, särskilt som bönderna blandar upp det med en ´pikant´ bouguet! Förstår om det gick illa åt Magnoliorna. Min bara skalle trivdes inte heller. Men det hör väl säsongen till....?

  SvaraRadera
 2. Usch ja, Igår fanns det inga blommor kvar...... Fast träden nere i centrum är nu jättefina med sina spröda gröna färger.....

  SvaraRadera
 3. Om man är uppmärksam, så kan man höra olika små forsars olika ´signaturer´. De låter faktiskt olika, och det hjälpte mig igår natt när jag villade bort mig inne i den snåriga skogen. Då visste jag var jag var, när jag hörde den. På tal om ´avlyssna´ så hördes ett otal Gökar strax innan gryningen, och efter förstås. Sover aldrig Tranorna? Det är ett himla liv inne i skogarna dygnet runt!

  SvaraRadera
 4. Inte mycket till ´pladder´ enligt mig. Nåja. Har du varit vid Djulö och fångstgropen för varg bredvid allén. De hade spetsade störar i botten. En bild från foten och uppåt av Gatstuberg (Ättestupan) kanske du kan göra något av. Tyckte jag hörde Orrspel i gryningen, men Gökarna var så högljudda så ljudet dränktes. Ha en bra solig (som det verkar) dag.

  SvaraRadera
 5. nä, jag vet, men det är ju fullt sjå med de andra bloggarna.

  SvaraRadera
 6. Nu kommer jag inte att ha min grannes solrosor/blommor att titta på i år. Hon skall inte ha några för grannen under henne har klagat på all fågelskit som han fick ned till sig. Hon har tagit ned fågelfröbehållaren också.

  Jag noterade faktiskt att hans balkong var nedskitad förra sommaren. Har aldrig förut hört talas om att det kunde vara ett problem. Kanske är det extra gott med solrosor? Eller är det fågelfröna? Fast fåglarna här kvittrar och verkar vara glada ändå... :)

  SvaraRadera
 7. Ja, Solrosor är mumma för de små liven. Kanske inte konstigt om de blir ´lösa´ i magen. *ler Visst, jag fattar att du har ´häcken´ full med allt annat. Ibland undrar jag hur du får tid att hinna med allt? Såg min favoritblomma : Skogsstjärna i gryningen och Svalor därtill. Så jag kanske får gäster även i år. Ha det så bra med alla bestyr. *fniss

  SvaraRadera
 8. Också en ´reflektion`! Mötte en liten Grävling inatt. Den var 2 meter ifrån mig, och jag spelade med pannlampan över den. Försökte väl få tag i maskar och annat mumsigt. Först när jag började ´prata´ med den, så gav den sig iväg. De är nog mest korkade i djurvärlden. ...och så vann ´rätt´ låt, eller? Tyskland före Schweiz och Spanien! Antagligen ett urdåligt tips, men... Ha en trevlig afton iaf..

  SvaraRadera
 9. Vi får väl se i kväll vem som vinner Melodifestivalen. Många låtar var väldigt tröttsamma.
  I alla fall roligt att se så många artister från andra länder.
  Men hitills får det bli "Heja Island"........

  Blogger lyckades tydligen inte att återställa de försvunna kommentarerna efter deras lååånga avbrott......

  SvaraRadera
 10. Jag var ut en stund och letade flygfän idag. Hittade en vitvinge, troligen ängsvitvinge och en rätt färglös slända. Du skriver att ängsvitvingen har vita ben som kännetecken. Ka man ha det som särskiljande mot skogsvitvinge?
  Kommer att lägga upp bild i morgon.
  :O)

  SvaraRadera
 11. Jag hörde en kommentar om att det var så jämn beroende på ett STARKT startfält. Själv trodde jag på det, därför att det var så SVAGA låtar! Där ser man hur olika man tycka om saker och ting ...och väl är väl det?!Mitt tips var inte mycet värt när Europa sagt sitt. För övrigt gillar jag inte när länder hyr in låtskrivare dansörer och f--n och hans mormor. Det blir för utslätat, jag som gillar ´exotisk´ musik.

  SvaraRadera
 12. Ingvar. se nästa inlägg. :)

  BeBest: den lilla trollsländan heter Vinterflickslända.

  Enligt min fjärilsbok har Skogsvvitvingen smutsvita till blågrå ben. Ängsvitvingen ska ha elfenbensvita ben.

  SvaraRadera
 13. Tack NatureFootstep!
  Jag tror dig! Har dessutom rättat mitt misstag.
  :O)

  SvaraRadera
 14. Är inte Vinterflickslända ett lite ´märkligt´ namn ...egentligen?

  SvaraRadera
 15. namnet syftar på att den är unik och övervintrar som vuxen. Därför är det den första sländan som flyger på våren.

  SvaraRadera
 16. Intressant om sländan, så det är ingen dag-dito! *ler

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography