2011-11-03

Telefonförsäljare

Nu har jag gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag har skrikit åt en person att hålla käften i telefon och slängt på luren för två st säljare inom en tidsrymd av 15 min.

Tidagre i veckan var det någon som ringde på min hemtelefon men då jag lyfte på luren var det tyst så jag la på. Samma sak häde för en stund sedan. Men nu ringer det upp igen. En kille talar om att han ska sänka mina telefonkostnader. För han vet att jag inte ringer så mycket och betalar 200 kr för mycket hos Telia. Vilket företag han jobbade på var luddigt, men de har samma lina som Telia tydligen så de visste precis. Jag blev sur för jag är ju med i NIX och att de spionerar på mig gjorde att jag gick i taket.

Jag undrade hur han kan lova att Telia ska sänka min kostnad? Eller ge mig ett ERBJUDANDE som han sa. Men det var ju förstås inte Telia som skulle sänka kostnaden. Då kvitterade jag med att det inte var ett erbjudande utan ett reklamsamtal. Men det ville han inte gå med på. Jag påpekade att de inte har med att göra vad jag ringer för hos Telia och att han ska säga till sin chef att de ska sluta med sådant. Envis som synden var han så jag slängde på luren till sist.

Det gick 5 min så händer samma sak igen. Ett nytt tyst samtal varpå jag lägger på. Ringer igen, jag lyfter luren men säger inget. Efter några sek hör jag något så jag säger hallå. Och samma sak händer igen. Fast den här gången var det en annan kille. Då sa jag att de ska ge f-n i att ringa eftersom jag är med i NIX. Och han har fräckheten att säga att jag inte är med. Och att jag ska uppdatera min telefon då. Jag har haft telefonnr i 2 månader så det var nog de som skulle uppdatera sina listor.

Sedan slängde jag ur mig att vill de ge mig ett erbjudande så kan de skriva ett brev. Varpå han kvittar med att så gjorde man på 80-talet. Det gör man inte nu. Och nu hade han riktigt kommit igång och skulle till varje pris dra sina försäljningsargument. Till slut fick jag skrika åt honom att hålla käften. Jag sa att jag inte gillar att man ringer och försöker sälja mig saker. Sen slängde jag på luren en gång till.

Hur f-n lär de upp sina säljare nu för tiden??
Synd att jag blev så arg att jag missade företaget. Eller så fick jag inte riktigt reda på det. Något med com eller kom i alla fall tror jag.

NatureFootstep.com

Labels: , , , , , , ,

10 kommentarer:

 1. Kan det ha varit Universal Telecom kanske? :)

  Att det är tyst i luren när du svarar beror antagligen på att det rings upp via datorn till flera personer samtidigt och kan därför bli lite knasigt om någon annan hinner svara innan dig, då blir det tyst i din lur.

  Sedan eftersom du är med i NIX så kan du avbryta försäljarna och be dem ta bort dig från listan och att du har NIX så ska de inte kunna ringa upp dig igen. Det har jag gjort och nu ringer inte min telefon så ofta, bara från de företag som jag har abonnemang hos. Ditt nummer kan de ha köpt från någon sajt eller fått tag i via reklam. Men du måste be dem ta bort ditt nummer annars ringer datorn bara upp dig igen!

  Telia är nog fortfarande dyrast på marknaden när det gäller abonnemangskostnad så det är nog därför han kan lova dig 200 kronor mindre på räkningen om du byter till något annat telecomföretag.

  Vissa försäljare är envisa som synden och fattar inte ett nej. Då får man lov att vara lite otrevlig för de ringer jag faktiskt och stör en i hemmet, det har jag också varit för att få tyst på dem. ;)

  Sedan måste jag få berätta något roligt. En försäljare ringde mig ca 20.30 en fredagkväll och började med öppningsfrasen -Stör jag? -Ja! svarade jag. -Jaha. sade hon, bad om ursäkt och avslutade samtalet. haha

  Trevlig helg! Kram!

  SvaraRadera
 2. jo, jag misstänkte nog att det var automatuppringning. Men det skadar inte att man protesterar mot det.

  Det brukar funka när man säger att man är med i NIX, men inte med dom här två. Som dessutom började käfta. Så gör inte en säljare. Enl mig borde båda få sparken.

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, en del vet inte när de går för långt...

  SvaraRadera
 4. Ja, det lät riktigt obehagligt. Att företag säljer sina kundregister, framför allt staten, för att tjäna pengar är verkligen ett otyg. Själv har jag ALDRIG telefonen på, utom när jag har kommit överens med någon. ´Sover´ oftast på dagarna, och är lite allergisk mot att prata telefoledes. Och förresten ser jag aldrig at någon ringt, missat samtal, eller SMS. Jag har INTE köpt något på kredit på 20-25 år, så jag finns väl inte på så många ställen. Det allra värsta är att företag säljer fakturor till skumma företag ... som mest är ute efter att ´tvätta´ svarta pengar. Ha en trevlig? helg trots allt.

  SvaraRadera
 5. Två gånger har jag frågat sådana peroner hur det kommer sig att de tycker jag är så fattig att jag skall behöva fjanta med sådana fjuttpengar. He he... Då kom de av sig totalt och samtalen tog hastigt slut!..... Yes!

  KOLLA! = på denna länk om du inte sett det. Nya FANTASTISKA bilder på vår jord!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13887930.ab

  Videon finns även utlagd på Nasas hemsida om länken inte fungerar. Absolut värt att se!

  SvaraRadera
 6. Jag funderade på om man inte skulle upplysa försäljarna, det första man gör .... att man spelar in samtalet! Undrar hur de reagerar då? Sedan när man är upprörd, så kanske man missuppfattas så att det varkar som om man går med på ett avtal. Lömska saker är det, särskilt för de som inte kan ´försvara´ sig i telefon : åldringar, handikappade och dylika!

  SvaraRadera
 7. låter som en bra ide. Det kan man ju göra.

  SvaraRadera
 8. Eller så kan man bara vara tyst, tills de lägger på luren.

  (En sak är säker. Telefonförsäljare skulle jag inte vilja vara..... Ingen som gillar dom nu för tiden). Det är ju också så lätt att skaffa information själv, om det är något man vill ha.

  SvaraRadera
 9. Kan man inte spela in samtalet och skicka någonstans ????
  Det är inte klokt ju.....

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography