2011-11-13

Tandvård för alla

Jag lånade en Forskning o Framsteg på bib, nr7-2010. Där fanns en artikel om tandvård som ska hbt-certifieras.

http://www.fof.se/tidning/2010/5/tandvard-for-alla#comment-8754

Det finns en kommentar till artikelutdraget. Här är ett utdrag av den:

"En reporter i någon tidning jag läste om hbt-certifieringen av tandvården i Uppsala frågade på vilket sätt en hbt-person kunde fara illa av att personalen ej var certifierad. Svaret var “tandläkaren kan säga att en man ska säga till sin fru att ge honom soppa i 2 dagar men han ska säga “partner” istället”. Var det ett skämt? ALLVARLIGT för hbt-personer är sådant som Annika Ström Melin beskrev i en ledare i DN 18 juni, att homosexualla undviker att besöka Amsterdam därför att de kan attackeras av gäng med islamiskt ursprung. Kanske såna åsikter ska certifieras också? "

Jösses, nu ska de ta reda på min sexuella läggning för att jag ska få rätt bemötande när de ber mig öppna munnen för undersökning. De bör ju då också veta att jag är singel. Eller????? Så att de inte råkar nämna "min man", det kan ju vara störande det också.

Vilka jätte program med patientdata de måste skapa för att täcka allt. Och vilken tid det kommer att ta för tandvårdspersonalen att gå igenom det för varje patient.

NatureFootstep.com

4 kommentarer:

 1. Ack ja som samerna säger!

  Utan att vara insatt i problematiken tror jag dock att våra HBT-människor ler gott åt påfundet. De lär nog genomskåda tillägget i charmkursen!

  SvaraRadera
 2. Ja, kanske det. Men det verkar ju som en onödig kostnad för tandvåden.

  SvaraRadera
 3. Ja, var ska det sluta någonstans? Socialtjänsten fungerar ung. som gamla Stasi! Vi är på väg rakt in i det gamla Sovjetsamhället. Angånde F o f, så börjar deras julkalender om ett par veckor. Marie och jag brukar ha stor glädje av att försöka lista ut det rätta ORDET! Och A S Melin gillar jag, liksom Christina Kappelin i Italien. Lite tandkräm kanske? *ler

  SvaraRadera
 4. Ja, snart får man försöka hitta de där hjärncellerna man har kvar och gnugga dem till liv så man kanske kan lista ut det rätta ordet. Förra året gissade vi det alldeles för fort så då blev december månad ganska tråkig! ;D

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography