2011-07-19

Tele2 mfl

Idag har jag bråkat med Tele 2 igen.

De hävdar fortfarande att jag ska betala för ett halft års telefon fast det inte är jag som sagt upp avtalet.
Min värd har ju sagt upp MITT bredbandsavtal för att gå över till Comhems TV utbud. De har kört över mig där. Tele2:s bredband slutar fungera i huset den sista augusti. Men mitt avtal för bredbands-telefon sträcker sig till mitten av januari. Det går inte ihop sig.

Nu har jag skrivit ett brev till Tele2 där jag motsäger mig avgiften.

Till råga på allt skiter sig min skrivare i vanlig ordning. Jag fick sätta i 5 nya patroner och ändå fungerar inte de två svarta. Det slutade med att jag fick göra texten mörkblå för att kunna skriva ut ett ark papper. Jag misstänker att kostnaden för detta enda ark papper överstiger kostnaden som Tele 2 vill skinna mig på. :(

Sedan har Tre haft 6 arbetsdagar på sig att skicka offerten de skulle göra. Och inte fått ändan ur vagnen.

Jag har även försökt ringa Comhem, men en mer horibel växel än den har jag aldrig varit med om. T.om värre än Tele 2:s. Där ska jag definitivt inte ha något bredband.

Imorgon ringer jag Telia och beställer mobilt bredband av dom. Telefonen då?? Tja, jag har ju min lilla gamla mobil med kontantkort. Den får duga så länge. Den funkar i alla fall.NatureFootstep.com

15 kommentarer:

 1. Jösses vilken röra du råkat ur för.

  Otroligt dåligt det där med TELE 2.
  Det där med avtalet borde ordnas upp av TELE 2 tycker man.

  Telefonen med bredband som du tittade på i affären på sta´n, är den helt utesluten nu???

  Måste vara fel på din skrivare, är nog ett MÅNDAGS exemplar.

  SvaraRadera
 2. Puuh! Känns det bättre nu, när du fått ur dig allt strul? Min hyresvärd sade också upp mitt avtal med Tele2 på exakt samma sätt. De skulle ansluta till Telia, så jag tycker nog hyresvärden är mest att klandra. Det känns knepigt att andra säger upp våra avtal. Sedan skulle det bli 4-5 månader utan något fast bredband över huvud taget. Så jag åkte till Vimmerby och köpte ett mobilt på stört, förb--nnad som jag var. Fungerar skapligt här nere, trots långa avstånd. Ja, visst är det för jäkligt att företag som Media-Markt medvetet går med förlust, för att knäcka konkurrenter. De får ju monopolställning till slut. Snart får väl Konkurrensverket någon anmälning. Det borde de få!

  SvaraRadera
 3. Lil, det var ju Tre:s bredband vi diskuterade där.

  Invar, jaså du också. Vilken sopig värld.

  SvaraRadera
 4. Vad jag tänkte om det i butiken, var att jag inbillade mig att det skulle fungera på stört, när man gick därifrån?

  Fast annars kanske man borde räkna med att det är semestertider nu, så att det kan ta lite tid för TRE att få ut offerter och sådant just nu?

  Hoppas det löser sig i alla fall....

  SvaraRadera
 5. Telia kanske inte är så snabba just nu dom heller? heller..... Jösses.....

  SvaraRadera
 6. Jag är mycket skeptisk till Bredbandsbolaget (BBB). Jag kommer att få en sämre produkt till ett högre pris!

  Frågan är om jag överhuvudtaget behåller teven.

  Bredbandstelefonin kan jag definitivt vara utan. Jag planerar nämligen att skaffa en mobil som tål utevistelse i alla väder istället. 3 vill jag inte ha! Då är frågan om jag ska välja ADSL med Tele2 eller Telia istället.

  Gör jag allt detta, har jag lämnat BBB och 3 på pottkanten! Det känns väldigt lockande!

  SvaraRadera
 7. Ja, jag hade funderingar på att stämma Hultsfreds bostäder. Men jag mår så dåligt att jag inte skulle orka resa till tingsrätten i Västervik, så det fick vara. Bara att bita i det sura äpplet. För hur kan det vara lagligt att bryta avtal som jag ingått med någon annan? Tänk om jag skule säga upp vårt handelsavtal med Kina! Då skulle inte livet bli lätt. Inte fick vi veta att vi skulle bli utan bredband heller i 4-5 månader, när Telia skulle dra in bredband. Vi hade ju bara en gammal kabel förut. Hade vi fått information så kunde vi ju ha sagt upp mitt avtal med Tele2 i god tid, så jag/vi slapp undan dubbel kostnad. När jag köpte det mobila i butiken, så var det bara att koppla in drirekt samma eftermiddag. Det är knepigt i tillvaron och jäg läste att någon räddningstjänst? skulle starta ett call-center i Senegal. Undrar om de ens vet var Sverige ligger?
  Jaha, det var det det. *ler Hoppas att allt löser sig, trots allt jäkelskap!

  SvaraRadera
 8. och skräpposten har du väl kollat förstås..... Hade själv ett gammalt mail där ha, ha. Tur att det inte var något viktigt.

  I alla fall tar Expert här i sta´n över ONOFF. Butiken i sta´n skall tydligen vara kvar också. Skall bli intressant att se vad det blir för utbud då på Lövåsen. I Söe hade de inte Expert så mycket olika grejer..

  Den här affären gick det undan med kan man tycka. Onoff stänger på Söndag och öppnas igen 1 Augusti. Bra för personalen!

  SvaraRadera
 9. BeBest, jag funderar på Telias mobila bredband nu. Och bara ha lilla nallen jag redan har.
  Inga extra TV kanaler för Comhems växel är horibel.

  Ingvar, jag tänkte ung lika dant. De borde stämmas, men hur orkar man med sådant?
  Callcenter, jag råkade ut för en gång att någon skulel beskriva vägen för mig. Sade att jag borde sett "målet" det fråm platsen jag beskrev. Kruxet var ju att hon i kundtjänsten inte såg att det var en backe i vägen i verkligheten som jag inte kunde se igenom. :)

  SvaraRadera
 10. Fast jag hade nog gått in på "3LiveShop" (direktkontakt via hemsidan) och frågat vad "sjutton de håller på med"!

  Eller ringt igen, nästan med detsamma. Något blev ju tydligen ordentligt fel i alla fall......

  För det skall ju inte få vara så där tokigt!

  SvaraRadera
 11. Hur ska det förlusttyngda Expert klar av att tjäna några riksdaler från ONOFF:s ruiner? Snart måste de stora kedjorna höja priserna rejält ungefär samtidigt. Men då kommer nog frågan om ´kartellbildning´ upp, så de har nog alla satt sig på ´pottkanten´!
  Precis som med SAAB, som alla vill rädda. Ingen har bett regeringen om hjälp för att rädda ONOFF, som är ett mycket större företag. Facket som har så mycket pengar, vill ju inte ta i något med tång heller. Man kan vrida på saker i det oändliga ....och inte bli mycket klokare.

  SvaraRadera
 12. SAAB bord ha lagts ner för 25 år sedan. De har inte varit vinstgivande någonsin tror jag. Först fick ju Scania vara deras krycka, sedan alla andra som tagit över efter dom. Helt obegripligt!

  SvaraRadera
 13. Håller med! Affärerna runt SAAB är ju faktiskt förfärande skamligt! Man fattar ju inte vad de håller på med. Slösa med pengar!

  EXPERT ingår ju i en stor grupp som håller dom om ryggen (ingen regering där inte), för att de jobbar på att ta mer marknadsandelar. Nu får man hoppas att de köpte rätt butiker. Den här i K-holm är en av de butiker som gått med vinst läste jag. Hoppas bara de inte drar ned på sortimentet för mycket! Elgiganten har ju nästan aldrig det de borde ha i butiken och inte vill de ta hem något heller. Inte ens TV apparater som de gör reklam för?

  SvaraRadera
 14. Visst ja. Ändrade det där i min nya Gästbok på min Hemsida. Fast
  jag märkte att det är lite segt ibland. Dubbelklick! Var inte lätt att få in den typen av externa sidor så att det fungerar. Ja, ja...

  SvaraRadera
 15. Undrar om inte olika myndigheter kan ha synpunkter på den´snabba´ affären? Det verkar planlagt sedan länge. Undrar också om alla ´ekonomer´ har mer en en snabbköpskassörskeutbildning? Bara ordet är ju häftigt: *ler

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography