2010-12-27

Farmors gamla matta

Den tvättade jag ett par dagar före jul. Hängde upp den i badrummet för att torka och då sken solen in. Har aldrig tänkt på att den mattan hade blå varp. Den blöta fransen blev jättesnygg. Så vad gör man då? jo plåtar.

Macrobilderna finns på NFP.
Jag tror farmor skulle gillat att se dom.


Här en bit av mattan. Den har jag som sängmatta.

NatureFootstep.com

7 kommentarer:

  1. Ja, det är väl trevligt att vakna upp till att sätt ´fossingarna´ på. Jag har en STOOOR sängmatta från henne, som jag sytt ihop så den täcker en stor del av sovrummet. Jag hjälpte henne ofta att sätta upp vävstolen, och kollade när hon satte upp varpen. Fast den vågade jag inte ´strula´ till. *ler Hon kunde mycket riktigt välja varpfärg, beroende på färgen på trasorna hon fått tag i. Kanske jag har klippt några av dina trasor i mattan?? Det var rätt roligt att sitta med henne ibland, när det var ruskväder.
    Kanske skulle vara lämplig syselsättning i den bistra kylan?
    Ha en bra mellandagsvecka!

    SvaraRadera
  2. tyvärr har man ju inte plats med en vävstol. Annars kunde det väl vara trevligt.

    Vad jag minns så fick vi klippa trasorna också. I alla fall försöka. .)

    SvaraRadera
  3. Jag kom på att jag har en liten matta med blå varp liknande din. Kanske ur samma väv?? Man kunde ju klippa remsorna olika breda, beroende på hur tjock mattan skulle bli. Kul minne iaf.!

    SvaraRadera
  4. Tänkte på att det fanns gott om dansplatser nära K-holm. Strångsjö, Bie, Forssjö, Vingåker, Valla och Värmbol. Den sista hade en magnifik utsikt, om jag minns rätt. Har du varit där sedan flytten? Och Midnattstango så man nästan blev gråtfärdig. I Linköpingsparken var hela familjen och dansade/såg till Harry Brandelius, bara en sådan sak. Minnen som trängde sig på, och allt ´bestyr´ ni tjejer hade innan avfärd. *ler Gott Nytt ...igen!!

    SvaraRadera
  5. Det var då det. Tror knappt att det dansas på de platserna nu. Det enda man hör om är Trombon, tror jag det heter, här i stan. Fast jag har förståss inte kollat.

    SvaraRadera
  6. Ja, nu för tiden så lever man bl.a. på minnen. Men det var kul på den tiden, med alla bussresor att passa. En gång i Nyköping missade jag bussen, och började vandra hemåt. Efter ett par mil kom det en kille, som skulle iväg för att mjölka korna. Han var vänlig nog att skjutsa mig nästan ända hem. *ler

    SvaraRadera
  7. bra att du slapp promenera hela vägen, det är ju en bit.

    SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography