2010-01-15

Avfrostat

Nu har jag frostat av min frys. Det gick rätt snabbt också. En massa grytor med varmvatten gör susen.

Det mest positiva med avfrostningen är att jag hittade en kålpudding. Så, nu är dagens middag fixad. Ska bara fixa lite potatis. :)  Gotti Gotti!

Och samma väder idag. På NatureFootstep kan man idag se hur det ser ut vid villorna i närheten. Vitt, bara vitt. Knappt man ens ser trädstammarna. Ingen gräns mellan mark och himmel. :(

NatureFootstep.com

9 kommentarer:

 1. det ser likadant ut här hos oss....mycket vacker frost men grått

  SvaraRadera
 2. Man kan också ställa dammsugaren i vinkel mot frysen... Det gjorde pappa vet jag. *s* Jag köpte ju en ny kyl/frys för ett antal år sedan och insidan på frysen är helt fri från slingor så man kan börja skrapa loss isen ganska snart. Går väldigt smidigt och fort. Det som tar tid är ju rengöringen av lådor och lister...
  Nähä, dags och se våra "stjärnor" svänga sina lurviga. Trevlig fredagkväll på dig kära faster! Kram! ♥

  SvaraRadera
 3. Föresten så har temperaturen stigit till endast -3° här... =)

  SvaraRadera
 4. ANG FRYSAR. "Stänger man av frysen" t.ex. innan man går och lägger sig och har dörren stängd, lossnar isen direkt på morgonen,eftersom den inte varit påslagen OCH DET PÅFÖRTS KYLA I VÄGGARNA. Då slipper man slaska med vatten och hålla på med värmekällor. Isen lossnar när man petar på den. Se till att isen i mellanväggen också ramlar ned på botten. Fungerar också på kylskåp ifall det behövs. Varorna håller sig utmärkt i alla fall om man packar ihop dem på morgonen. GÅR JÄTTEFORT ATT FROSTA AV DÅ.(Det borde stå i instruktionen.)

  SvaraRadera
 5. Så frosten har tagit sig in långt i lägenheten! *ler De ska ju spara energi, så de har mixtrat med elementen. Jag brukar ha 15-16 grader i köket när jag vaknar, så frosten tränger sig nog snart in.
  Pensionsmyndigheten hade en lååång förklaring varför jag fick pensionen sänkt. Det visade sig att jag hade fått en HÖJNING på 55 riksdaler. Där ser man! Hoppas du njöt av kålpuddinge, en riktig läckerhet. .... ha det.
  Ingvar

  SvaraRadera
 6. Nu håller frosten ute på att försvinna ser jag. Det t.o.m. fläktar lite idag.

  15-16 grader inne, är alldeles för lite. 20-22 grader skall det vara om det är människovänligt!.
  För ca 20 år sedan mixtrade ju hyresvärdarna med elementen som du beskrev, för att få bidrag av staten. Nu är det är omodernt.

  SvaraRadera
 7. Jag köpte en liten värmefläkt för ett tag sedan. Har för mig att pappa skaffade sig sådana, så idéen kommer därifrån. Väl värd den ringa investeringen! Men sedan är Hultsfred en mycket liten landsortskommun, med bara en handfull 3-våningshus. Förr kallades det MUNICIPALSAMHÄLLE! *ler Ingvar.

  SvaraRadera
 8. Haha! Ja, det är småsamhällen... Själv har jag vad jag vill ha inomhus, men det är inte så mycket då jag hellre klär på mig än klär av mig... Och man sover bättre då det är "svalt". hihi Det är värst på somrarna då man inte kan reglera värmen. Så därför ber jag folk att inte gnälla när det är kyla! =) "Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder!"
  Nattinatti! ♥ =D

  SvaraRadera
 9. NatureFootstep2010-01-17 09:43

  jodå. Pappa hade värmefläktar. Plus en värmefilt i sängen, plus ett antal filtar. Det fanns ingen som helst värme i den stackars kroppen. :(
  Personalen stönade av värmeslag när de kom in dit. Och jag strippade till lätt sommarklädsel.

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography