2011-03-10

Ska vi undvika parabener?

Jag har haft tidnignen "I Form"  ett tag, mest för att se hur den är nu för tiden.

Man känner ju igen mest allt de skriver om träning och så, Man ska fortfarande få platt mage och kunna träna bord gäddhäng och halshäng. Som ju aldrig funkar eftersom det inte handlar om muskler utan om skinnet som förlorar spänsten. Men lite vackrare bidler har de ju.

Det frustrerande är ju då hur man får ihop alltihop med träning, jobb, familj, kosthållning och övriga aktiviteter.

De som skriver om träning vet inte hur mat tanten rekomenderar dagen. Och tvärtom. Krock och kollision i total förödelse skulle jag säga.

Sedan kommer ju alla forsknignsrön som också går stick i stäv med vad som sagts tidigare. Och ändras var tredje vecka. Som nu rubrikfrågan som står på sid 63 i senaste numret. Vad i h-e är parabener? Det visade sig visst vara någon sorts konserveringsmedel. Sen ska man då vara opartisk och visa både ja-sidan och nejsidan för att sedan lämna oss helt i sticket.

Jaja, jag vet hur forskning är. Men ibland känns det oöverkomligt att ens försöka leva "rätt och riktigt" för att må så bra som möjligt. Det slutar alltid med att man äter det man tycker är gott i alla fall. Och försöker ha så kul som möjligt medan man fördriver tiden fram till sista minuten. "Fördriver"? ja, inget betyder ju något i alla fall. Så det är klart man ska ha kul.

NatureFootstep.com

labels: , , , , , ,

9 kommentarer:

 1. Ja det känns som att man struntar i allt med konstiga ord och bara äter det som är gott. Det kan väl inte skada???
  /Frogprincess

  SvaraRadera
 2. Det där med träning börjar bli förfärligt tjatigt tycker jag. I dagstidningarna står det varenda dag, om hur man skall bli av med extra kilon. Konstigt att folk inte har fattat vid det här laget?!
  Lätt som en plätt. Äta lagom och kolla hur mycket motion man själv behöver för att hålla vikten, om man nu vill det! Det är allt som behövs. Sedan kan man ju undra varför alla måste vara sååååå smala?

  Parabener finns ju i nästan alla hudprodukter, t.o.m. i Apotekets utbud!? Det finns ju forskning om detta, men ibland undrar jag om inte de som gör hälsoprodukter ofta skriver om det, för att få sälja mer av sina grejer!

  Allt är ju farligt nu för tiden.

  SvaraRadera
 3. Anar jag en liten dos av cynism? Det bästa sättet att hålla sig i trim, är nog att sorgfälligt undvika alla råd om liv och hälsa. Man lever ju bara en gång, och skulle det bli 1 år kortare ´so what´! ..och trivs man så kanske man får igen det där året ändå i slutändan. När forskningen går "framåt" så upptäcks kontinuerligt nya sjukdomar. Började väl någonstans med penicillinet, eller? Smaklig måltid, och motion får du ju genom dina intressen. Ha en bra veckoända!

  SvaraRadera
 4. cynism?? Vad får dig att tro det?

  Jo då, visst blir man en aning cynisk. Kan inte annat. Men det har väl en del med erfarenhet att göra. Vi vet ju att man inte kan plocka detaljer ur en helhet och tro att det gör underverk. Det slutar i alla fall med en varierad kost och lagom med motion så lir det mesta bra. :)

  SvaraRadera
 5. Yes, har Melodifestivalen TV på. Än så länge har det nog varit den "bästa festivalen någonsin", tycker jag. Vid det här laget känns alla låtar jättebra.

  Härligt med Christer, Lena, Ola och Nanne som extra underhållning.

  Skall nog spela in första timman och tjugo minuterna i morgon.

  Jättekul med bra svenska artister en Lördagkväll!

  (Fast röstningen är ju ganska långsam.)

  SvaraRadera
 6. jag har nog ingen riktig favorit. Fast Saade duger ju. Danne o Brolle också. Fast de får gärna byta brallor. Åtminstonde Danne.

  SvaraRadera
 7. Tycker alla låtar är bra på sitt sätt. Spelar inte så stor roll vem som vann. Kul med de nya artisterna som var med.

  HÅLLER MED OM BRALLORNA! Både Danne och Eric hade grenen nere vid knäna. Då ser det ju ut som om de har pyttekorta ben och lite som blöjbarn!? Ha, ha... URFULT!

  SvaraRadera
 8. Det mest spännande var nog Anna Bergendahl i den tjusiga klänningen och stora vinterkängor! *ler Om ´Popular´ blir populär hos Européerna, så säger det nog en hel del om dem! Inget ont om melodifestivalen, men de svenskar som KAN skriva musik gör det ju åt stora världsstjärnor. ...och sedan tycker jag att tävlingen enbart skulle sändas i RADIO, så man slipper allt Idolröstande och eländiga koreografier! Så där, nu har jag lättat på hjärtat och så ska Kronér ta över ...suck!! Det vore bra om licensen togs ut på skatten, så man inte märker att man finansierar SVT:s alla ´nyskapande´ program. Tjingeling!

  SvaraRadera
 9. Fast idag kan jag bara nynna på "Me and my drum, och Oh my god".

  Popular kommer jag inte ihåg en enda not av..... Ha, ha...

  Inte lätt att få fram någon riktigt bra topplåt nu för tiden!
  Alla är redan gjorda!

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography