2010-11-19

Det blir en lång vinter

Det har snöat lite idag igen. Och hållit sig kring nollan. Folk har sagt mig att vintern började så här tidigt förra året också. Men nu kollade jag mina anteckningar. Vi hade ingen riktig frost förrän i början på dec och ingen snö förrän i mitten på dec. Men sedan blev det MASSOR av både frost och snö i flera månader. Och jag blev så trött på eländet. Är fortfarande trött på det.

Nu började det i slutet på Oktober. Kan hålla på till April om det vill sig illa. Nästan 6 månader! Jag mår redan illa.


NatureFootstep.com

9 kommentarer:

 1. Heter din bästa kompis IOR månntro?? Ja, den som väntar på Våren får bida sin tid alltför ....länge! Jag har för mig att första snön kom lagom till Lucia!? Vad jag förstår är smileyn ett självporträtt? Trevlig helg trots det bistra vädret, där Nordostvinden är absolut det värsta!

  SvaraRadera
 2. jo, det är nog ett självporträtt.
  :(
  Kruxet med de här vintrarna är att varenda blogg har snö och frostbilder. Går man ut och vill plåta så finns bara brunt, grått och vitt. Mest grått. Jag var urled på det i mars och är fortfarande urled på det. :(

  SvaraRadera
 3. Ja, färgrikedomen får väl fåglarna stå för. Snöslask och en bitande nordostan är det läskigaste jag vet på vintern. Brrr!

  SvaraRadera
 4. Det är mer än lovligt grått även på nätterna + duggregn i natt. Hjälper inte hur länge jag är ute, det blir ingen bättring ändå! Vad jag saknar sprakande stjärnenätter nu för tiden. Får väl ta på pannlampan och ta med mig stjärnhimmelskartan om jag ska få syn på något! Ha en bra söndag trots vädret.

  SvaraRadera
 5. Ja man fick liksom nog förra året...men så är det att bo på samma breddgrad som Grönlands sydspets.

  SvaraRadera
 6. Jag tror jag blir galen på detta hemska väder. Tänker på alla gröna sköna vintrar som var förr. Då trivdes jag! Nu känner jag mig instängd/fångad, även när man är ute!?

  SvaraRadera
 7. Gröna vintrar förekom väl, -85 när vi flyttade till H.fred så körde
  flyttbilen fast i all snön när vi hade 80 m. kvar till porten. Fick dra loss den med traktor. Året efter var det dryyyga metern med snö m.m.. Man kanske vill minnas de ´bästa´ vintrarna?? *ler Bästa fortskaffningsmedlet just nu är nog skridskor här nere. Nu har vi dessutom fått en delsnö, så det är isigt och ´glatt´!

  SvaraRadera
 8. jo då visst har det varit snö i nov, men inte på långa vägar så här envist. :(

  SvaraRadera
 9. ... och vintern drar åt tumskruvarna! Advent : väntan på gossebarnet, eller en ännu längre väntan på våren!?

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography