2014-04-18

McAfee tar ut pengar från mitt konto


När jag köpte min dator fanns McAfee installerad och man hade några "gratis" testmånader. Sedan fick man betala. För ca två år sedan skulle virusprogrammet betalas för en ny period.

Man skickas via länk till deras hemsida och betalar via sitt kort. Vilket jag snällt gjorde.

Ett par månader efter det började min dator strula. Rejält! Min syster lusläste det mesta som gick att hitta om problemet och kom fram till att McAfees virus program hade fått nåt fel och sabbade datorer istället för att rädda dom. Jag tog bort allt från dom som fanns på min dator och sa upp avtalet. MEN....det behöver företag tydligen inte bry sig i. De har ju kontouppgifterna.

När jag kontaktade ICA banken för att klaga på otillåten transaktion från McAfee fick jag svaret att mitt kort hade använts för betalning för 2 år sedan så det var tydligen ok för dom att dra som de ville igen. Men den gången var det JAG som gjorde transaktionen. De drog inga pengar då. Jag har aldrig gett dom tillåtelse att dra pengar från mitt konto.

Då kom jag på att ONE, där jag har hemsidan, i höstas också kunde bestämma sig för att dra direkt från mitt konto utan mitt medgivande. De hade dock vänligheten att meddela mig om detta.

ICA skrev att jag måste skriva ett brev till McAfee och klaga. Men jag har ju inga data kvar om det.  Och sedan tyckte damen hos ICA att jag kunde spärra kortet och få ett nytt. Då kan ingen dra där och McAfee är stoppad. Och antagligen ONE också då.

Nuförtiden är det tydligen så att om man en gång köpt något på kortet så kan företagen i princip dra själva när de känner för det utan att man vet om det. Förr var man tvungen att göra ett avtal för den saken. Det behövs tydligen inte längre, det räcker med att man handlar något. Då lagrar de alla uppgifter och kan länsa kontot om de vill. Man har ju i princip gett dom sitt password. Snacka om säkerhetsrisk!

Så nu ska jag spärra kortet och, tror jag, köpa en ny dator. Där det inte finns en gnutta McAfee installerat. Då byts ju också IP numret. Och en del irriterande uppdateringar borde försvinna. Alla j-s program ska ju uppdateras 5 ggr i veckan och tar all kräm från det jag vill göra. :(NatureFootstep.com

3 kommentarer:

  1. Det är fullständigt sanslöst.. Måste ju vara kriminellt... Så kan det ju inte få gå till..

    SvaraRadera
  2. Låter ju helt otroligt ,

    SvaraRadera
  3. December 2018. Mcafee fortsätter jävlas med folk. Igår dragit de 999kronor från mitt bankkort. Tur att jag upptäckte det på en gång och spärrade kortet.

    SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography