2012-02-26

Rätt låtar...

...gick vidare igår. Danny o Lisa M.


NatureFootstep.com

24 kommentarer:

 1. Vilken tur! Missade denna omgång totalt :)

  SvaraRadera
 2. Nja, gillade faktiskt Dynazty bäst. Hade gärna sett att den gått vidare direkt!

  Jäklar vad bra Christer sjunger nu för tiden! Troligen bästa rösten i Sverige. Han kan tydligen sjunga alla sorters musik :)

  Kul att se alla artisterna. Ovanligt bra låtar i samma program!

  SvaraRadera
 3. För min del var Lisa Miskovsky det enda lyssningsvärda. Christer och Lottas låt har man ju hört 100-tals gånger på 50-talet, och resten var brara oväsen. Det är iaf. märkligt att alla DUKTIGA musiker hamnar bland hårdrockare. De får väl chansen att spela ut ordentligt i sådana sammanhang. Lisas låt var den enda som hade ett bra arrangemang, så varför inte skicka henne till finalen i Azerbajdzjan, ... var det väl. Ett namn som nog blir fel stavat hur man än placerar bokstäverna! *ler

  SvaraRadera
 4. För min del får hon gärna åka t ESC. Hennes efternamn är inte så lättstavat heller. :)

  SvaraRadera
 5. Ja, jag gillar henne och Sophie Zelmani mest, men Robyn m.fl. kan ju göra bra musik/låtar. Herrsidan är klart sämre : Winnerbäck, Hellstrand, Hellström, Di Leva, Danny m.fl. är en sorglig samling. Musik vet de inte hur det stavas, och texterna mmm. mediokra, bara grötigt. Förstår inte att ungdomar gillar sån´t. Även om vuxna inte gillade ´vår´ musik, så var det ju iaf. riktiga melodier. Hörde Ranelid på radion, såg ju inte honom, och det var det sämsta jag någonsin hört. Brrrr! Han har ju fått mycket påhopp och även en del glada tillrop. Hoppas att han verkligen ställer upp i finalen, och avbryter efter halva "låten" och tackar för sig. Det vore ett perfekt sätt att få ännu mer uppmärksamhet! *ler

  SvaraRadera
 6. vad Ranelid anbelangar så tycker jag att alla påhopp är osmakliga. Snacka om mobbing från media. Nu var det ju faktiskt så att folk ringde och röstade på honom. Då ska alla acceptera det även om man tycker låten är dålig. Sådant händer när folket röstar. Det kallas demokrati och folkvald. Sedan må man tycka vad man vill om saken. Men acceptera beslutet ska man.

  SvaraRadera
 7. Tror inte folk röstade på Ranelid för att låten var bra och att han "sjöng" bra, det var nog av helt andra orsaker.

  Måste bara tillägga att Lottas engelska uttal var under all kritik... ;)

  SvaraRadera
 8. lol, kan jag hålla med om. :)

  SvaraRadera
 9. Fast... Hörde en tjej som sade att hon gått förbi en lekplats dagen efter den uttagningen. Gissa vad ungarna sjöng på?
  Jo, refrengen på Ranelids låt, ha, ha.....

  SvaraRadera
 10. Nja, melodifestivalen har väl inget med demokrati att göra? Ranelid gjorde väl sitt bästa, och det är väl vackert så? Om man inte gillar det, så kan man ju tala vackert om de andra bidragen! Jag gillar inte Ranelid, och påhoppen i media är osmakliga minst sagt. På nätet kan man visst ta sig vilka friheter som helst, Jaja.Musiksmak är ju personlig, men om en låt kan ligga på Svensktoppen i 3-4 år i sträck så kan man ju undra lite .... trots allt! *ler

  SvaraRadera
 11. låten är ju folkvald så det är väl ett demokratiskt beslut. Alla som vill har sagt sitt. Och resten ska då mest hålla klaffen.

  SvaraRadera
 12. Jösses! Sådana omröstningar speglar INTE folkviljan, eftersom bara de som är intresserade röstar! Och herr Björkman sade uttryckligen i radions P1, att det var ett EXPERIMENT att ta med Ranelid. Och han försökte GENERAT påstå att det var bra! Så man kan nog mest ifrågasätta uttagningen av bidragen, eller? Kanske SIFO kan plocka ut 10.000 som får rösta, så skulle det nog mera spegla folkviljan. Numera vet vi hur folk försöker rent ut sagt dj--vlas med det mesta via nätet och mobilen. Jag såg inte Ranelid, men hörde ´låten´ på radions P4 när jag slog över från kulturradion. Det var inte precis ...upplyftande precis. Folk får tycka vad de vill, även jag. Sedan kan man ju undra varför ´folk´ blir så arga över en pseudohändelse, som melodifestivalen är. Den borde enbart sändas i radio, så man verkligen kan lyssna ordentligt på MELODIERNA : det är ju det som det ska handla om i slutändan, eller?

  SvaraRadera
 13. Hallå där Ingvar! Ha, ha....

  Visst sjutton är det folkviljan som speglas! De som "vill" rösta , röstar. De andra lutar sig bekvämt tillbaka.

  Om det inte är folkviljan, så har vi ingenting som är framröstat av folkets vilja, eftersom det "aldrig" är alla som röstar på allt!

  I sa fall har vi ingen framröstad folkvald regering heller. Det är många gånger som jag, som så många andra, inte röstat på något politiskt parti alls, eftersom det inte funnits något värt att rösta på.Debatterna borde i så fall också sändas på radion, så vi slipper bli förvillade av hur gubbarna/tanterna ser ut, låter, och rör sig.

  Fast du kanske bara skämtar? I så fall så skrattar jag nu :):)

  Skall bli jättekul med finalerna i alla fall. :)

  SvaraRadera
 14. Forts...

  Sifo är ju inget att lita på.. De har ju aldrig någonsin frågat mig... :) ha, ha...

  SvaraRadera
 15. Demokrati och folkvilja är svåra begrepp. I gamla Sovjet röstade ca 98% på kommunistpartiet. Demokrati innebär rätten att avstå att rösta! Jag är gammal och luttrad vad gäller det mesta i tillvaron. Försöker alltid se saker från en annan vinkel än den gängse! Jag utgick från min syn på kvalitet, (vad det nu är när det gäller musik) vad gäller Ranelid. Technomusiken är ju rent bedrövlig enligt mig, men andra tycker uppenbarligen annorlunda. Tar man åt sig, bara för att man tycker annorlunda än man själv, så ber jag om ursäkt för att jag har min egen åsikt. Vad jag mest var ute efter, var att något sådant som Melodifestivalen kan röra upp så mycket känslor. Det förekommer nästan enbart i Sverige i sådan utsträckning! SIFO har aldrig frågat mig heller, det är väl bara SCB som ville veta allt om lägenheten för några år sedan. Trevlig helg på er därute trots allt! Det mesta brukar fixa sig! *ler

  SvaraRadera
 16. Vilken härlig diskussion det blev här! *s*
  Vi får väl se om jag har tv:n på ikväll trots allt, hade ju tänkt bojkotta. Man är ju lite nyfiken hur det kommer att gå! *fnissar*
  I finalen kommer de bästa (beror på vad man har för musiksmak?) låtarna att vara i topp i slutänden i alla fall så det är nog ingen risk att Ranelid tar hem det. Och om han gör det emigrerar jag till Norge! *flinar*
  Loreens låt har varit en favorit redan innan Melodifestivalen började. Och som en parentes så känner jag hennes syster, Västeråstjej som Loreen är. ;)
  Annars handlar helgen om skidor. Längd, Vasaloppet och VM i skidskytte så jag har fullspäckat schema!!!
  Kram på er och ha en trevlig helg!!! :)

  SvaraRadera
 17. Ranelid kommer väl inte ikväll. Han gick ju direkt har jag för mig.

  Ha en skön helg. :)

  SvaraRadera
 18. Nej, ikväll är det Torstens bidgrag som är det intressanta! Hans bidrag är ju också lite udda.

  HÄRLIGT med udda personer tycker jag. Känner ju förstås lite släktskap med dom... ha, ha :)

  Jag ser också saker och ting från alla möjliga håll. Särskilt när folk blir påhoppade, t.ex på jobbet och i media! Då försvarar jag dom...... Torsten t.ex såg ju "riktigt chockad" ut när han fattade att han gått vidare..... Inte kunde han hjälpa att folk röstade på honom......

  Kul, men synd att han fått lida...

  Marie, hoppas du mår hyfsat bra!

  SvaraRadera
 19. Forts:
  Ranelid såg ju också "fullständigt chockad" ut när han gick direkt till final. Det var väl därför han irrade omkring på scenen och t.o.m mede glömde tjejen.... Han kunde ju inte heller hjälpa att han blev framröstad...

  Hå, hå ja ja... :) Synd att det blev sådant väsen på andra artister, man tappade ju respekten för en del av dom.

  SvaraRadera
 20. Visst är det dålig stil att gnälla på konkurrenterna! Dåliga förlorare är värre, än om vi tittare (några iaf.) inte gillar vissa bidrag. Men man kan ju inte annat än ha en viss beundran för Ranelid. Han vågar ju trots allt kasta sig ut i det okända. Hälften vågat ...!

  SvaraRadera
 21. Ja, jag blandade ihop honom med Torsten, som nu också gick till final! haha

  Lil, jag mår hyfsat just nu.

  Ser på Vasaloppet, alltid lika häftigt att se starten! En vän är med och kör och jag fick se honom på tv, han studsade omkring som en studsboll och såg oförskämt pigg ut, haar siktat på att vara framme i Mora på 10 timmar! Han är en riktig sportkille! Ute och åker långfärdskridskor, springer maran, kör Vasaloppet, tror han testat någon triatlontävling också och mycket annat. Han är reumatiker och jag är så imponerad av honom!:)

  SvaraRadera
 22. skönt att du mår bra Marie.
  Man kan väl tyda resultatep på deltävlingarna som att svenskarna är rätt trötta på all rock o pop som i grunden låter lika. De vill ha något nytt, okänt.

  Hoppas din vän klarar sitt mål. Man kan nog klara mycket som reumatiker. Men det beror ju på var skadorna sitter. Att springa en mara kan väl få ex.vis värk i händerna att glömmas bort ett tag. Lite som en fysisk värktablett. :)

  SvaraRadera
 23. Ja, tungviktsboxaren ´sprang´ ju någon mara, så det är inte så himla märkvärdigt egentligen. En gång så tränade jag i ca 1 dm. djup snö lika långt 42 km.. Och jag brukar gå nästan lika långt flera ggr. i veckan. Inte så jobbigt när man är .... van! *ler Ha en bra vecka därute!

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography