2011-10-19

Det här med rökning

Syrran o jag var ute på shoppingrunda igår em. Det regnade ju småspik så vi tyckte det var lika bra att passa på.

Vi var bla på ICA Maxi. När vi gick ut därifrån ville syrran köpa ett paket cigaretter. Ja, hon röker fortfarande lite grand.

Vi blev hänvisade till en liten automat som stod längs yttre väggen i in/ut gångshallen. Där fick hon trycka sig fram till den vara hon ville köpa. Hon fick ett litet papper med en EAN-kod på. Med den i handen fick vi gå till avd för Post, spel och bakverk. Där fick hon betala sin cigarettask. Märk väl, utan att få den.

För att få den fick vi gå till andra änden av hallen och sticka in lappen i en annan automat. Då, äntligen, trillade hennes cig ut. Hela processen tog nog ca 10 min. För att få en ask cigaretter! Samma procedur gällde även sådant som preventivmedel och nåt mer som jag inte kommer ihåg.

Nog gör de det besvärligt för folk. Cigaretter är ju inte ens knark eller annan drog. Det verkar vara enklare att köpa en liter starksprit än ett paket cigaretter.

Vilken värld vi lever i. :(

NatureFootstep.com

Etiketter , ,

8 kommentarer:

 1. Det låter som en riktig ´rövarhistoria´! Bara att konstatera att det inte lär komma till Hultsfred. Hon fick iaf. rejäl motion, så hon orkade ta sig ett bloss. *ler Det har varit riktigt ruskväder med åska här nere, och naturligtvis en mängd ... blåst.

  SvaraRadera
 2. Ja det där är skumt. Vet inte hur det kan löna sig att ha "tre" st
  maskiner för cigaretter? Kassaapparaten, biljettautomaten med koden och sedan,
  cigarettautomaten!!!??

  Kan ju inte vara för rånrisken vid kassan, för de hade ju inte särskilt många askar framme i hyllorna i butikerna förut.? Fast det är nog bara ICA affärerna här som har detta förfaringssätt.

  Som du sade. MYCKET LÄTTARE att handla en hela STARKSPRIT? Ja, ja.

  Har inte testat Skype för jag läste om en som inte fick det att fungera på grund av att Adobe Flash Player version 11.0.1.152 inte fungerar hos honom.
  Hos mig syns inte flashbilderna, eller så är de delade i bitar?...

  Kul för tidningsannonsörerna! Deras annonser syns ju inte!

  Massor med folk som inte får det att fungera alls! Felet förekommer i alla browsers.

  Får se hur jag gör. ADOBE borde ju göra en uppdatering snarast. Felet är ju hos dom! USCH!

  SvaraRadera
 3. jaså, det påverkar skype också. Så trist.

  Nog får man motion alltid när man ska handla numera. Förr ställde man sig vid disken och fick allt serverat. :) Det var då det.

  SvaraRadera
 4. Fast när vi var barn så fanns det fisk-, mjölk- och köttaffärer m.m., så man fick ju traska en del då också ... och skomakaren emellan! *ler

  SvaraRadera
 5. Under nattens promenad, så funderade jag på om du ´landsatt´ kanoten än? Hur många turer blev det egentligen den här blåsiga säsongen?

  SvaraRadera
 6. Var glada att de säljer överhuvudtaget, det pågår en diskussion om ICA ska ta bort ciggen och snuset ur sitt sortiment helt och hållet.
  I automaten kan du också köpa rakblad.
  Tycker det är bra att ha automater så det inte blir så lätt för barn och ungdomar att få tag i dem, de borde finnas i alla affärer utom tobaksaffärer som har sina askar bakom disken så de inte kan stjäla.

  SvaraRadera
 7. Jag förordar absolut inte rökning och tycker det är konstigt att ungdomar börjar röka och inte fattar konsekvenserna trots all information man får nu för tiden.
  (Håller mitt på minimal nivå nu för tiden.)

  Inte får affärerna sälja cigg till barn och ungdomar? Så det är ju ingen anledning för butiker att ha två extra kostsamma apparater, som också skall skötas.

  I spritaffärerna är det ju tvärtom nu. Det är bara att gå in och ta det man vill ha och betala. Förut köptes spriten över disk. Alkisarna behöver inte skämmas så mycket längre!

  Spriten orsakar ju mycket större skada eftersom folk kör fulla och att även en hel del bråk uppstår i fyllan. Tycker också att jag hellre möter en som röker på gatan, än en som är full, för de är ofta väldigt läskiga. Stötte på en läbbig typ häromdagen. Blä!

  Har inte fattat ännu varför det är så fint att dricka! Vin får man också prata om och visa sorter på TV hur mycket som helst. Konstigt!

  SvaraRadera
 8. inget fel med automater i sig. Men ska man behöva gå till 2 automater plus en kassa för att få ett paket av någon vara? Oavsett vilken det är?

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography