2010-08-17

:( mera ulllöss

Idag har jag tvättat bort fågelskiten på fönstret i vardagrummet. Äntligen iordning gjort. Fast alla fönster skulle behöva nya lister. Fast visst drar jag mig för de här med fönstertvätt. Sedan de satte in extra fönster så är det nu 6 sidor på varje ruta som ska tvättas. Tar evigheter. Inte blir det riktigt fint heller.

Tur var det i alla fall att jag bestämde mig för att göra det här idag. Nu såg jag att två av Nattens Drottning fått löss på sig. Och ett litet angrepp på en annan. De två drottningarna åkte i sopen. Den tredje står i mitt sovrum och dit har de inte hittat än.

Det lär dröja inan jag kan ta emot ett skott på rosa porslinsblomma av BeBest. :(

NatureFootstep.com

12 kommentarer:

 1. Hade du många porslinsblommor?
  De är ju så vackra och doftar så underbart när de blommar.

  SvaraRadera
 2. ja, jag hade två som kommer från min barndom. De vita blommorna. Sedan hade jag fått 3 skott och köpt 3 andra för ett år sedan. De har ännu inte blommat. Men de ska vara röda, rosa och gula. Och nu förstörs de. :(

  SvaraRadera
 3. Synd att Nattens Drottning fick löss också. De blommorna är ju ganska ovanliga.

  Hittade några tråk-lusar i förrgår, men samtidigt ser växten otroligt fin ut??? Har plåtat den för säkerhets skull. Jag ger inte upp ännu på ett tag.....

  Håller med om fönstren, Jättejobbigt med 3-glas, fast jag har märkt att de bättre stänger ute ljuden från bilarna m.m. Det är ju bra. Hörs nästan inget oljud.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt med Nattens Dottning. Minns när mamma ringde innan de slog ut, och ville ha bilder. De var väl värda att vänta in, blommorna alltså. Ingvar.

  SvaraRadera
 5. Hoyan väntar tålmodigt. Den verkar mera robust än Hoya bella. Den jag hade fick lätt spinn och dukade under förra året.

  SvaraRadera
 6. jo, bellan är känslig, Jag har haft flera som dött efter ett tag. Men min gamla är en Carnosa. Den har jag haft i 40 år utan problem....förrän nu då. :(

  SvaraRadera
 7. Jag har kollat lite på kanot-VM. Och C1 (kajak) verkar minst sagt äventyrligt. Har du provat någon gång? Jag skulle nog behöva en 3-4 m. djup köl, för att hålla balansen. Ingvar.

  SvaraRadera
 8. Nej jag har inte testat någon C-kanot, men har sett en som gjort det. Han låg mer i vattnet än satt i kanoten. :)

  SvaraRadera
 9. ....kunde tro det! *fniss Ingvar.

  SvaraRadera
 10. C1 är ju Canadensare inte kajak :)
  Kajak går under benämningen K1...
  C2 är ju ännu värre :D
  Jag provade en C1 på den tiden det begav sig... Kunde inte komma rakt fram utan det blev en fin båge ut från bryggan och sen tilbaka. :)
  /Ninna

  SvaraRadera
 11. jag vet. Det var väl grabben som höll på att öva den gången. Fast jag kommer inte ihåg att du provade. :)

  SvaraRadera
 12. Nej, det här var ju på den gamla goda tiden! I Kanothuset vid kanalen... Det låg ju en gammal C-låda där som vi tog ut och provade... Vissa av oss badade mer och andra mindre :D
  Den lådan i Tveta provade jag aldrig... Räckte med att titta på honom :)

  SvaraRadera

Kommentarsfält för NatureFootstep Photography

Comments for NatureFootstep Photography