2011-12-30

Strömlöst IGEN

Det har visst gått troll i el nätet den här julhelgen. För tredje gången har jag haft strömavbrott. Men den här gången var det inte vädrets makter. Såvida inte bilen blåste över vårt kabelskåp.

Strax före 11 gick strömmen här. Och kom  tillbaka ca 17.30 då jag var på affären. När jag gick ut såg jag att det var tre hus berörda. Det hade ju blivit mörkt då. 2-3 killar har jobbat hela dagen med det. När ett skåp tar så lång tid så är det ju inte underligt att det ibland tar flera dagar efter en storm.

Jag köpte mig en öl och ett par frallor och tänkte ha det till middag. Men nu är alltså strömmen tillbaka så det blir kaffe istället för ölen. Men frallorna ska jag äta upp.

Nu får det baske mig räcka. Eller så får man skaffa sig intressen som inte behöver el för att utföras och maträtter som inte behöver tillagas.

Mer om detta hos BeBest, han hade fin utsikt.
NatureFootstep.com

Nya Backa leden

Jag var ute och gick igår i tråkvädret. Man måste ju ändå röra på sig. Gick runt Luvsjön och sedan ner mot Backasjön. Kom på att jag sett att de gjort något där. Jodå, mycket riktigt, två herrar lade nästan sista handen på en led runt Backasjön. Pratade med dom en stund. Sedan tänkte jag att jag kan ju lika gärna ta den vägen hem. Så jag knatade den nylagda leden runt sjön. Tyvärr var det ju så då, att det hade trillat ner lite extra träd här och där när det blåste så det rykte häromdagen. Så leden fick ju lite extra omvägar. :)

NF Photo 111228

Det här blir nog bra. Det blir en lagom promenad runt där. Sedan kommer man ju närmare sjöfåglarna vid migrationen för de ska ju naturligtvis vara på "andra sidan" sjön. Så det ska bli kul att se om de lägger sig i mitten nu då.

Visst ser det ut som en norrländsk hed där leden går mitt i den slagna vassen?
NatureFootstep.com

2011-12-26

Hå,hå,jaja...

...Hå,hå,jaja.......hör vad det blåser i träa ida´.


Uppföljning.
Kl 0.45 vaknade jag till fast jag knappt somnat. En duns på balkongen fick mig att gå upp. Strömmen hade gått så jag fick leta reda på en ficklampa. Balkonglådan som var på översta hyllan hade blåst ner och gått sönder. :( 

Så jag plockade ner det övriga som jag misstänkte också kunde ramla. Det var inte särskilt kallt och det var lugnt mellan stormbyarna. Strömmen var borta ung 45min - 1h. Så det var inget problem. Kl var över 3 när jag somnade.

Nu fick jag i alla fall bekräftat att elementen kallnar när stömmen går. Så jag vill INTE ha strömavbrott i flera dagar.

Ska komplettera med någon bild sedan.
NatureFootstep.com

2011-12-10

Frusen - Frozen

NF Photo 111208


NatureFootstep.com

Labels:  , , ,

2011-12-09

Paul et Virginie

click to enlarge

Paul et Virginie, painting no 3 of 6
Charles-Melchior Descourtis (French, 1753-1820)
after Jean-Frédéric Schall (1752-1825)
Paul et Virginie (Set of Six)
 Drawings and Prints
Author of the book: Bernadin de Saint-Pierre
The book can be downloaded at Gutenberg.org HERE



A painting we had in the family since the beinning of 1950:s. It is probably more then 200 years old.

Ett blogginlägg: http://andrewhopkinsart.blogspot.se/2010/08/paul-et-virginie-or-paul-and-virginia.html

Säljes f 300Euro här:
http://www.artvalue.com/auctionresult--descourtis-charles-melchior-17-paul-et-virginie-konvolut-von-1450733.htm
NatureFootstep.com

Labels , , , , , , , ,

Nu pajar båda....

...mina kameror. Det gillar jag defenitivt INTE!    :(

NatureFootstep.com

2011-12-02

Falska mails - False mail

Falska mail skickas från brevlådor. Flera av mina boxar verkar ha hackats för jag får brev från mig själv. Det verkar rätt oskyldigt för det verkar vara annonser. Men det är inte kul. Ni vet ju att jag inte skickar mycket mail. så får ni något mysko så strunta i det och fråga mig istället vad jag ville. Om jag nu ville något. Idag fick jag two Delivery faild på mail till Lil från min yahoobox.  :(

A problem with false mails has occured. Mails are sent from my mailbox to another of my boxes. Today I recieved a Delivery failed mail that was sent from my box to my sister. And it was full of ads. I did not send it. Remeber I rarely send email. So if you get any, ask me if I sent it.

Be aware!!

NatureFootstep.com
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,