2011-08-28

Att såga av....

...den gren man sitter på.

Om man bara tjänar 500 :- idag så gör det väl inget om man svälter imorgon. Vadå svälter??
Visst kan man äta upp den sista fisken. Det kommer väl nya imorgon? Eller??
Och skogarna, och alla fåglar som skjuts. Dom kan väl inte ta slut. Det finns ju massor.

Att vi numera äter upp fisken på andra sidan klotet och 1000 m djup spelar väl ingen roll. Vi har ju RÄTT att äta nyttig fisk. Men när den sista är uppäten då? Ja, det är ju inte deras sak. Fiskarna får väl föröka sig.

Och inte kan man begränsa den ökande folkmängden heller. Jag menar så maten räcker längre. Då får man genast på skallen att man vill döda alla nyfödda. Vad trött man blir. Snacka om att ta illa vid sig, så man måste använda sådana slagträn för att försvara sin dumhet. (Det var inte länge sedan jag fick höra det)

Ungefär så är väl den vanligaste uppfattningen.

Ja, men när fisken och skogarna mm är borta så är ju problemet löst. Då spelar det ingen roll att yrkesfiskarna får bidrag. Det blir ingen fisk i alla fall. Men det gör väl inget, de kan ju vara ute och dra sina nät i alla fall och få sina pengar. Att näten är tomma....än sedan. Huvudsaken att de fiskar.
 Fast, sådant kan ju inte hända, eller?

Men.........hur går det med dom som har RÄTT att äta den nyttiga fisken????
Oj, där la min hjäna av. Ville inte vara med längre. :(

NatureFootstep.com

2011-08-24

Det blev fel.....

....info sa de på Telia. Så nu har de tagit bort räkningen. Sa hon i alla fall. Och eftersom det blev så fel så får jag behålla modemet till kontantkortet. Gratis. Så jag tror jag tjänade på det. Men känner nog att det inte var värt det.

Sedan ringde jag Comhem. De skulle ju ta in nya beställningar från d 22 aug. Men det var fortfarande inte inlagt i deras system. Så han tog emot det i alla fall och la det på väntelsita. Så jag har väl en preliminär beställning på bredbandet då. Få se om det funkar.

Sedan gav jag honom ett förslag som jag kom på när jag satt i deras trista växel.
Sätt ut alla valmöjligheterna på webben och alla brev. Så att man redan från början vet vilken siffra man ska välja. Tex 2 för beställning eller 5 för felanmälan. Skulle underlätta massor och undvika mängder av irritation.


NatureFootstep.com

2011-08-23

Telia

Nu får jag verkligen fnatt. När jag kom hem från skogen i eftermiddags hade jag fått ett brev från Telia. En faktura på 1855:- som de tydligen tycker att jag ska betala.

För en månad sedan beställde jag ju ett mobilt bredband från Telia. Tyckte det skulle vara bra att ha och sedan har de ju garantier som skydd utifall det inte fungerar. Inom en månad hade man rätt att avsluta om det inte fungerar. Sas det.

Nu sitter jag här med en räkning på 1855:- för ett bredband som inte fungerade hemma hos mig. Enda uppkopplingen jag gjorde var hos Lil ung 15 min. Det blir dyrt det. De debiterar mig en engångsavg på 250:- och sedan 89:- per mån i 18 mån. De anger också att jag har haft trafikavgift i 4 dagar för en avgift på 0:-.

Jag förstår inte vad det handlar om. De avslutade ju abonnemanget och ändrade det sedan till ett kontankort.

Nu är jag skittrött på allt det här. Om Telia envisas med att de ska ha pengarna så skiter jag i Internet hädanefter. Jag har ännu inte beställt bredband från Comhem. Så jag har inte bundit upp mig ännu.

Och telefonen är avslutad. Tele2 har inte ens besvärat sig med att besvara mitt brev om att jag bestrider kostnaden när de inte kan leverera bredbandet. Nu ska jag bara ha kvar den lilla med kontantkort.

Jag kan gå till biblioteket när jag ska betala räkningar. Sedan kan jag lägga pussel och spela kungen de nästa 25 åren. Tills jag kolar.

NatureFootstep.com

2011-08-20

sluta äta?

Ibland, som just nu, funderar jag på om det är dags att sluta äta.

Jag hade köpt en fläskfile som jag ska steka nu. Förr var fläskfile god och mager mat. Så inte nu. Jag har nog aldrig skurit bort så mycket fett som idag. På en fläskfile! Vart tog de magra grisarna vägen?

Dagens mörade kotletter ska vi bara inte tala om. De smakar inte ens kotlett. Bara nåt saltat halkigt,  konstigt.

Frukten ska man inte tala om heller. De är närmast oätbart, som att äta trä.

Tomaterna som jag har i kylen får en svart mögelbeäggning där skaftet suttit så jag får skära bort hälften.

Isterbanden är numera så feta att jag får hela stekpannan full med fett som jag får hälla bort.

Man kanske skulle gå över till en tallrik godis? Fast det är ju inte heller gott. :(

Så, vad göra? Än så länge är faktiskt ärtsoppa och jordärtskockor goda. Men bara det??

NatureFootstep.com

2011-08-17

Party

De har tydligen party någonstans i huset för det är ett väldigt sjungande. Utan musik. Känns konstigt för det är jag inte van vid här.

Nu borde Janet o Johanna närma sig Los Angeles. Tror de skulle mellanlanda där på utvägen.

Suss gott!
NatureFootstep.com

2011-08-08

Middag med Johanna

Snart ska jag iväg till Södertälje för en sista middag med Johanna. Om en vecka åker hon till Honolulu för att studera till Marinbiolog. Jag kommer att sakna henne, men hoppas kunna resa dit och hälsa på någon gång.

Jag önskar hene Lycka till.

NatureFootstep.com