2011-03-23

Nässelfjäril

NF Photo 110322

Jag hittade den här nyvakna, lite slitna, nässelfjärilen igår nere vid Djulöbadet. Den värmde sig i solen på slänten. Annars börjar isen dra sig tillbaka. Man ser ju hur den töar i riktning från Djulö Kvarn.

Djulöbadet med campingen på höger sida.


NatureFootstep.com

2011-03-15

Katastrofer

De pratar om katastrofen i Japan på radion. Har kollat lite om det. Ett otroligt stort område.

Man börjar ju undra...är det kanske dags att sätta ihop ett katastrofpaket och gömma i hallen? Eller ha i väskan. Med alla kontonr och data man behöver på papper. De viktigase fotona. Lite medicin och plåster.

För det är väl inte så...ATT DET HÄNDER INTE MIG???  Eller??


NatureFootstep.com

Labels: , , , , , , , , ,

2011-03-12

Badkarskranen

Här blev jag riktigt skrämd faktiskt. För när jag skulle spola vatten i badkaret så trillade hela vattenröret ner. Och vattnet fräste överallt. När jag stängt av vattnet undersökte jag kranen. Det visade sig att den delen som för vattnet ut i karet och till duschen satt bara fast med en ynklig liten skruv. Och nu hade tydligen tätningen gett sig. Så alltihop ramlade ner.

Jag lyckades med lite strul få fast röret igen. Men inte ordentligt. För det tätar ju inte. Men jag kan i alla fall duscha. Och, Lil, trots detta elände funkar duschen bättre än med den nya jag lämnade tillbaka. (fniss)

Snyggt va??


NatureFootstep.com

2011-03-10

Ska vi undvika parabener?

Jag har haft tidnignen "I Form"  ett tag, mest för att se hur den är nu för tiden.

Man känner ju igen mest allt de skriver om träning och så, Man ska fortfarande få platt mage och kunna träna bord gäddhäng och halshäng. Som ju aldrig funkar eftersom det inte handlar om muskler utan om skinnet som förlorar spänsten. Men lite vackrare bidler har de ju.

Det frustrerande är ju då hur man får ihop alltihop med träning, jobb, familj, kosthållning och övriga aktiviteter.

De som skriver om träning vet inte hur mat tanten rekomenderar dagen. Och tvärtom. Krock och kollision i total förödelse skulle jag säga.

Sedan kommer ju alla forsknignsrön som också går stick i stäv med vad som sagts tidigare. Och ändras var tredje vecka. Som nu rubrikfrågan som står på sid 63 i senaste numret. Vad i h-e är parabener? Det visade sig visst vara någon sorts konserveringsmedel. Sen ska man då vara opartisk och visa både ja-sidan och nejsidan för att sedan lämna oss helt i sticket.

Jaja, jag vet hur forskning är. Men ibland känns det oöverkomligt att ens försöka leva "rätt och riktigt" för att må så bra som möjligt. Det slutar alltid med att man äter det man tycker är gott i alla fall. Och försöker ha så kul som möjligt medan man fördriver tiden fram till sista minuten. "Fördriver"? ja, inget betyder ju något i alla fall. Så det är klart man ska ha kul.

NatureFootstep.com

labels: , , , , , ,