2010-03-27

Nu är det väl SOMMAR .....

.... tid   i alla fall :)

Glöm inte ställa om :)
NatureFootstep.com

2010-03-24

Nyheter

I kväll satte jag mig för att se på nyheterna på TV. Det var nog ett år sedan det hände.
Till min förvåning var det inte ett enda krig med i rapporteringen. Ingen självmordsbombare eller annat destruktivt. Fast ungdommarna blir fortfarande fast i "mobilträsket". Kostar mer än det smakar. Men det var ju inget nytt egentligen.

Kan man börja se på nyheterna igen?
NatureFootstep.com

2010-03-18

Glasögon trubbel

Jag gick till Optikern för någon månad sedan. Tyckte jag ville ha lite bättre utsikt.
Första strulet blev att de skickade mig ett SMS för att tala om att glasen kommit. Problemet var bara att jag inte fick SMS:et. :( Så där gick över en vecka då glasen bara samlade damm. För inte ringde de.

Nå, jag ringde till slut själv och åkte ner för att fixa det.

Men............
Nu skulle jag ju ha lite udda glas. Utebågar och innebågar. Uteparet var bra, men inneparet rena katastrofen. Så jag åkte ner igen. Folket i butiken ska förståss göra sitt bästa men i den processen blir man ju som kund förnedrad. Som om man just fått sitt första par glasögon och inte har någon erfarenhet alls.

Jag har haft glasögon i 35 år och byter i stort sett en gång om året. Då har man inga "tillvänjningsproblem". Bl.a.

Nå, jag fick träffa en optiker. Det visade sig att de tillverkat inneglasen efter ute specen. Och dessutom fanns ett "brytningsfel" i vänstra glaset. Allt tydligen p.g. av att den optikern glömt göra ett "tillägg" till beställningen.

Nu blir det ju spännande att se om det kommer rätt glas den här gången.

NatureFootstep.com

2010-03-14

Första myggbettet

Nedrans, var kom den myggan ifrån? Med all snö fortfarande därute borde väl myggen fortfarnde sova sin skönhetssömn? Årets först abett brukar klia ett par veckor, men sedan är jag mer eller mindre immun.

Nu har jag installerat word på lilla datorn. Men kamera programmen ville den inte ta. För dålig skärmupplösning för det. :( Få se hur jag ska fixa det.

NatureFootstep.com

2010-03-13

Så skickade de Anna

Ingen speciell låt tyckte ju jag. Fast jag undrar ju vem som knycker hennes gitarr? Och vart den tar vägen. Ett jättemysterium. Har de någon som kommer smygande och tar den? Utanför kamera linsen? Sen såg jag att hennes dojjor har diskuterats. Och, ja det kan man ju diskutera kanske. Ska bli intressant att se om hon får ha dom i Norge.

Den som ev undrar hur det gick i Oxelösund får hoppa över till de andra bloggarna. Det finns inlägg både på NatureFootstep och fågelbloggen.

Suss gott
NatureFootstep.com

2010-03-10

Sticker till Oxelösund

Fick ett mail igår om ett ställe i Oxelösund med mycket sjöfågel. Solen skiner så snart drar jag.

Men jag har redan varit duktig. Dammsugit o dammat som jag tänkt göra i flera dagar. Konstigt vad tiden bara rinner iväg.

Jag väntar också på de nya glasögonen. Skulle inte förvåna mig om jag får sms halvvägs till Oxelösund.

Ha en bra dag.

NatureFootstep.com

2010-03-08

Solen skiner....

....och det är +4 grader.
Nu har jag avverkat min träning och min tvätt. Inte att förglömma vattning av blommorna. Nu ska jag fika och sedan ge mig ut i naturen. Och lyssna på droppet.
:)

NatureFootstep.com

2010-03-04

Datalagring

Data lagringsdirektivet!
Direktivet innebär att telefon- och internetoperatörer måste spara uppgifter om kundernas kommunikation – vem kunden har ringt eller skickat sms och e-post till, hur länge kunden varit uppkopplade på nätet och hur långa telefonsamtalen har varit.

Ojoj, vilket käbbel. Inte ens jag har undgått det. För och emot spelar inte så stor roll egentligen. Telefon och internetoperatörerna får ett helsike att spara alla data. Kanske de får bygga nya byggnader bara för det. Fast några får väl jobb då, så det är väl bra.

Om jag gillar att de vet vem jag ringer till? Spelar väl ingen roll egentligen. Och som folk viker ut sig på internet så tycker jag alla ska hålla tyst om integritet. Den är ju borta för länge sedan.

NatureFootstep.com

2010-03-01

Melodifestivalen

Egentligen tror jag att det är låtarnas "tråkinghetsfaktor" som stör. Alla sjunger likadant. Arret är av dagens  standardtyp. Inga överraskningar där. Klädsel och dansare verkar mest vara till för att man ska tro att låten är häftigare än den är för det är sällan de passar ihop.

Jag läntade t.o.m efter Nordman, som jag egentligen inte gillar. Men han är annorlunda. T.o.m ballader dras upp i falsett så det låter som om de ska riva taket. Finns det ingen ny Pontare?? Det skulle jag vilja se.

Idiot, som Marie gillade, nä. När jag lyssnar på musik vill jag bli glad och nöjd, inte bli kallad idiot, även om han sjön om sig själv. Jag antar att rebellen i mig har gett upp.

NatureFootstep.com