2009-12-31

Gott Nytt År


En bild från stugområdet i närheten. Tagen igår för idag har det återgått till mulet.


NatureFootstep.com

2009-12-28

lite stiltje

Det har visst varit lite stiltje här ett tag. Det har ju varit jul och allt.

Vi hade ju riktigt trevligt. Och tur med vädret. Det var inga större problem för bilåkarna. Jag tror att barnbarnen var nöjda för klapphögen var lika stor som vanligt. Trots att de börjar vara mer vuxna än barn. Fast det har ju blivet lite andra sorters klappar i alla fall. Inga leksaker längre. Snart kan man väl ge dom handdukar och sådant. Jag minns att jag fick sådana av farmor när jag inte ens var fyllda 10 år. Jag har fortfarande kvar några. Finfina linne handdukar.

Ha´det gott
NatureFootstep.com

2009-12-23

God Jul



NatureFootstep

2009-12-22

vintersolståndet

 Nu har vi passerat vintersolståndet.. HURRA!

NatureFootstep.com

frusen skinka

nog är det kallt alltid. När jag skulle ta in jukskinkan för att vända den var hela kastullen frusen. Trots alla salt i vattnet. Men nu är den tinad. :)

NatureFootstep.com

2009-12-18

nu blir det kallt

Jag har en funktion på datorn som visar temperatur o väder. Den visar -17 just nu. Gick o kollade på min termometer, den visar -14. Fy vad kallt.
Idag har  jag kört vinterkörning med bilen. Det gick ju bra. Lastade i den gamla TV:n och körde ut den till tippen. Så blev jag av med den. Sedan åkte vi (syrran var med) till Naturstugan. Det var ju lite bökigt att gå genom skogen i 2 dm lössnö. Jag hade ju den nya tubkikaren o foto grejerna med mig. Inte såg vi några fåglar. De hade väl frusit inne någonstans. Men jag fick i alla fall några bilder på isen o snön.


NatureFootstep.com

Röjarskiva

Usch, det var helt plötsligt så mycket grejor här så jag fick ta ett krafttag idag för att få ut en del. Nu står den gamla tv:n i källarutrymmet tills jag kan få iväg den. Några kartonger gick samma väg så nu har jag plats för julgranen. :)

Sen har jag gjort om så nu har jag kamerorna på en hylla istället för att svämma ut över golvet. Det blir bara mer o mer grejor fast det skulle minska. Undrar hur det kommer sig.

Ett snöigt o isigt Katrineholm har vi. Vill ni se det finns ju alltid natur bloggen.

NatureFootstep.com

2009-12-14

vilken halka

Idag var det riktigt halt nere vid Djulö. Tog ju cykeln ut, men därnere fick jag gå. Det gjorde ju inte så mycket egentligen. Det var skönt ute.

Och Lucia, nä henne har jag inte sett. Vet inte vart hon tog vägen. :)

NatureFootstep.com

2009-12-13

TV:n installerad

Japp, nu är den igång. Och.........det gick faktiskt över förväntan lätt. Det var bara att sätta in sladdarna och sedan välja svenska som språk. Det tog inte ens 5 min.

Fast jag har mina skrupler vad beträffar stativet. Det känns ju inte överdrivet stadigt. Så kanske det blir ett väggstativ så småningom. Och tur var det att jag valde 32". En större hade orsakat ommöblering.

Det enda som är kvar nu då.... den gamla ska till tippen.

NatureFootstep.com

Lusse lille

Kom just på att det är Lucia. Så...jag önskar er en trevlig lussedag.

Jag köpte mig en ny tv igår, men har inte packat upp den än. Men jag behöver nog göra det imorgon för den gamla ser lite väl underlig ut nu.

Sedan har jag köpt mig en julgran. Bara så ni vet. :)

NatureFootstep.com

2009-12-10

TV apparater

Idag har jag varit o kollat på TV-apparater. en ena större än den andra. Här kan man ju faktiskt se att alla är i princip likadana. Svarta och rektangulära. Om det inte var för namn logon så skulle man tro att det bara var en sort som stod där i mängder. Designerna har ju i alla fall inte haft särskilt mycke att göra.

Jag har inte köpt någon än.



NatureFootstep.com

2009-12-07

Julfika hos värden

Hyresvärden bjuder på julfika så jag tänkte gå ner o få en kopp. Jag ska ju ändå ha någon sorts lunch. :)
 Ha en bra dag.

NatureFootstep.com

Hubble

Jag såg ett halvtimmes program om Hubble-teleskopet i kväll. Det håller tydligen på att sjunka, men det är ju inte så konstigt. Teleskopet har varit uppe dubbelt så lång tid som det var beräknat för. Och vilka bilder det har tagit. Kan mäta sig med varenda konstnär som finns. Visst. färgerna är konstgjorda, men i alla fall. De sa på programmet att olika partiklar har getts var sin egen färg. Så det är ju inte helt påhittat.

Snyggt!
 Det kommer en halvtimme till nästa vecka (tror ja ska jag väl säga).

NatureFootstep.com

2009-12-04

Mulet

Har fått avloppen fixade nu så jag kan använda badkaret och diskhon. Lite trist när man riskerar översvämning. Jag har en fastighetsförvaltare som är så försiktig när han är här så man har ingen aning om att han varit här. Jag ringde och felanmälde en gång till bara för att jag inte sett att han var här när jag var ute. :)

Var till biblioteket o syrran i eftermiddags. För ovanlighetens skull har jag inte plåtat nåt idag.

Jag hoppas din värk gav med sig Marie.
NatureFootstep.com

Oj........

...........vad tiden går. Det är ju redan d 4:e dec. 20 dagar kvar till julafton. Svårt att förstå vart tiden tar vägen. 

Blir det sol eller dimma månne?

Suss gott!
NatureFootstep.com